Ι.Δ.Ε.Α. ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ

   Καλησπέρα και πάλι. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κάτι χορευτικό αλλά σήμερα θα σας "ρίξω " λίγο , και θα σας χαλαρώσω.Γενικώς είναι τρόπος ζωής αλλά για όσους δεν ακούτε , μπορείτε να ρίξετε μια ματιά. Είναι ένα κόλλημα σαν τικ που έχεις από τη γέννα
  Φέτος το καλοκαίρι στο γνωστό River Party , όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ακούει τέτοιο είδος μουσικής , είχε να λέει για μια συναυλία και για τους κύριους που θα σας γνωρίσω σήμερα. Το όλο ( ψυχικό ) κέρδος , ήταν να πάρουν κάτι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το είδος και δεν έχουν δει live αυτό το συγκρότημα. Απλά μόλις τελείωσε δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην το ένιωσε στο πετσί του. Όσοι ήμασταν...ξέρουμε!
    Την χρονιά του 2002 η ομάδα Β.Π. ( Βόρεια Προάστεια ) ξεκίνησε με ηχογραφήσεις για τον δίσκο " Αθάνατο " ο οποίος ήταν ο πρώτος για το συγκρότημα στο οποίο είναι οι : Άσαρκος , Φορτσάτος , Hatemost  και ο Elz.  Στον πρώτο δίσκο είχε συμμετοχή ο dask ως τότε μέλος του group. Λίγους μήνες μετά , έγινε η πρώτη συναυλία τους στην Καλαμάτα στις 27 Δεκεμβρίου. Ένα χρόνο μετά με καλύτερο υλικό στα χέρια γράφτηκε ο δίσκος " Αξέχαστο " ο οποίος κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2004 και με συμμετοχές σε Live , έτσι ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το συγκρότημα και η μουσική τους κυρίως στην Αθήνα όπου ήταν και είναι η βάση τους. Την σεζόν 2005 υπάρχουν αλλαγές , όταν ομόφωνα απομακρύνεται από την ομάδα ο dask λόγω του ότι διαφωνούσε με την αρχική ιδέα της δωρεάν διακίνησης της μουσικής τους.  Ενώ ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει ήδη η δημιουργία του νέου τρίτου και τελευταίου δίσκου της τριλογίας. Όταν ολοκληρώθηκε ο δίσκος , ανέβηκε στο διαδίκτυο τον Φλεβάρη του 2006 με τίτλο " Άκυρον " . Επίσης την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση και έφτασε στα αυτιά των ακροατών ο δίσκος σταθμός για την ελληνική χιπχοπ σκηνή με τίτλο ' Για τους οπαδούς ". Μετά από μια μεγάλη παύση από την δισκογραφία αλλά όχι απο τα live και την ενεργό δράση το συγκρότημα πλέον χωρίς τον Λάμπρο συνεχίζει και παρουσιάζει έναν δίσκο με ένα άλλο συγκρότημα παλιών φίλων τους , τους " Επίλεκτους " με τίτλο " Συνάντηση 14:15 ". Παράλληλα είχε ξεκινήσει ένα πολύ δυνατό χτύπημα για το χώρο όπου ήθελαν να κάνει θόρυβο και να είναι πιο δουλεμένο σε στίχο παραγωγές ήχους κτλπ. Έτσι έπειτα απο εξάχρονη απουσία από τις κυκλοφορίες έρχεται το Πάσχα του 2012 το " Εύφλεκτον " στα Dope Beat Sudios " . Πολλά κομμάτια σε μικρό χρονικό διάστημα όσον αφορά την ηχογράφηση τους. Αφού μέσα σε ένα μήνα ηχογραφήθηκαν 50 τραγούδια. Μετά κίνηση ρουά ματ η παρουσίαση του δίσκου " Βάπτισμα Πυρός " , στις δύο μεγάλες πόλεις που πλέον είναι σίγουρες οι παρουσιάσεις υλικών των καλλιτεχνών. Μετά ήρθε μια εορταστική στιγμή για το συγκρότημα το οποίο γιορτάζει μια δεκαετία από την ίδρυση του , και οργανώνει το μεγαλύτερο hiphop Live στη χώρα μας στο κλειστό γήπεδο basket " Sporting " στην Αθήνα , και μετά παρόμοια κίνηση της γιορτής του συγκροτήματος έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου συνεχώς ερχόντουσαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Τέλος φτάνοντας όσο δυνατόν πιο κοντά στο σήμερα , το 2014 έφτασε μια διαφορετική ιδέα στα αυτιά των ακροατών με το δίσκο " Τέλος Εποχής " ο οποίος συνοδευόταν με ορχηστρικά και πολλά όργανα ζωντανά στη σκηνή αλλά και στην μελοποίηση των τραγουδιών. Αρκετά παλιά κομμάτια δέχτηκαν αλλαγές λόγω του ότι ήθελαν να τους δώσουν μια άλλη όψη , προσθέτοντας τα μουσικά όργανα. Με την έναρξη του έτους το 2015 στη Θεσσαλονίκη στο κλειστό γήπεδο " Ιβανώφειο " γίνεται η παρουσίαση της όλης ιδέας με χιλιάδες κόσμο να γεμίζουν το στάδιο. Για περισσότερα επισκεφτείτε το Official Site τους  http://www.bitapeis.gr/
   Για σήμερα απλά μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω δίσκους και να μάθετε τι εστί Βήτα Πείς. Το τραγούδι είναι από τον δίσκο " Βάπτισμα Πυρός " και λέγεται " Μοναχικό συναίσθημα " με το Sample από Ramases στο κομμάτι " Only The Loneliest Feeling " .
   Μοναξιές νιώθεις ακόμα και αν έχεις χιλιάδες ανθρώπους γύρω σου. Όχι λόγω χώρου προφανώς , αλλά διότι υπάρχει η απουσία στο συναίσθημα...Ορίστε ένα μοναχικό συναίσθημα το οποίο το καταλαβαίνουν μόνο όσοι το έχουν νιώσει. Καμία άλλη περίπτωση τέτοια ξέρετε; ελπίζω να έχετε τουλάχιστον άτομα δίπλα σας να συζητάτε. Σε αυτό το σημείο παραθέτω αγαπημένο στίχο από το κομμάτι που λέει :
  
Γυρίζω και επανεξετάζω καταστάσεις αφού πρώτα ,
     απομονώνω τα πρόσωπα από τα γεγονότα,
     ήμασταν μαζί σ'αυτό , μέχρι που πήγες με το πλήθος ,
     τώρα είμαι εγώ , εσύ και ανάμεσα μας τοίχος. "

Σας αφήνω σε σκέψεις και σε μια έρευνα για την ομάδα.


                          ( Φωτογραφία απο το live στο Sporting στα 10 χρόνια ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ )

               (Με τη σειρά από μέσα προς τα έξω: Φορτσάτος , Άσαρκος , Elz , Hatemost )

ΥΓ : Θα επιστρέψω ξανά με τη ομάδα , για να αναλύσουμε στίχο και όχι για γνωριμία με το team )

Σχόλια