Όλοι για έναν και ένας για όλους

Ένα πράγμα που θαύμαζα πάντα σε ορισμένες παρέες είναι το πως περπατούν όλοι πλάι πλάι στο δρόμο. Εκεί είναι ένα τρικ που ξεχωρίζει κανείς απευθείας τους αληθινά δεμένους φίλους από αυτούς που απλά κάνουν παρέα.

Βλέπεις λοιπόν, όταν παρατηρείς, μερικές παρέες τόσο όμορφες σα βγαλμένες από ποίημα. Έξι εφτά άτομα όλοι σε μια ευθεία περπατούν χωρίς να τους νοιάζει, αν κλείνουν δρόμους και στενά. Τίποτα δεν τους σταματά στο πέρασμα τους. Μα τίποτα!

Είναι και κάτι άλλες παρέες για το φαίνεσθαι και μόνο. Έξι εφτά άτομα που στην πραγματικότητα είναι φίλοι, αλλά ανά δύο ή ανά τρεις. Αυτό κι αν φαίνεται στο δρόμο. Μια παρέα πολλά πηγαδάκια. Ψίθυροι από δω κι από εκεί, ματιές περίεργες και inside jokes. Όλη μου η ζωή έχει ταυτιστεί δυστυχώς με το δεύτερο σενάριο.

Πάντα το σκεφτόμουν το πως περπατούν οι παρέες στο δρόμο μα η έμπνευσή μου για το σημερινό άρθρο δεν είναι άλλο από το αγαπημένο PLL ή αλλιώς την περίφημη σειρά, Pretty Little Liars. Όσοι ξέρουν έχουν κάνει αμέσως σύνδεση σε κλάσματα δευτερολέπτων και με καταλαβαίνουν. Για εσάς αγαπημένα πλάσματα εκεί έξω που δεν έχετε αφιερώσει ακόμα χρόνο να τη δείτε τη σειρά αυτή, πρόκειται για μια παρέα πέντε κοριτσιών που τους δένουν διάφορα μυστικά και όχι μόνο.

Το πόιντ είναι πως ζουν όλες για μία και μία για όλες. Καμία δεν ρίχνει κάποια σε σχέση με τις υπόλοιπες. Όλες στηρίζουν ή μια την άλλη και τίποτα ούτε κανείς δεν μπορεί να τις χωρίσει. Αν μου ζητούσε κάποιος τον ορισμό της ευτυχίας θα του περιέγραφα ίσως μια τέτοια φιλία. Τόσο αληθινή, τόσο ανιδιοτελή, τόσο θαρραλέα και -επικίνδυνα- πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Καμία δεν επιτρέπει στην άλλη να πέσει μόνη της. Αν είναι να θυσιαστεί κάποια, θα πέσουν όλες μαζί. Ποτέ κάποια μόνη της! Η εμπιστοσύνη ανάμεσά τους είναι πιο στέρεη κι από βουνό. Πιο ακλόνητη από οτιδήποτε.

Αγάπη, συμπόνοια, εχεμύθεια, ειλικρίνεια, στοργή και ανιδιοτέλεια. Και μόνο στο διάβασμά τους φαντάζουν όνειρο ζωής. Σκεφτείτε πως είναι να τα έχει κανείς όλα αυτά. Την επόμενη φορά που θα δω αστέρι να πέφτει, ξέρουμε όλοι τι θα ευχηθώ λοιπόν.

Πολύ στεναχωρέθηκα που τελείωσε η σειρά. Είχα την ευκαιρία μέσα από αυτή να παίρνω μια γεύση αυτού που μου λείπει. Ξέρετε εκείνο το συναίσθημα του να δίνεις χωρίς να περιμένεις απαραίτητα ότι θα πάρεις, ωστόσο να παίρνεις και με το παραπάνω. Αγάπη άξια θυσιών και με ανταπόκριση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Όλες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους έφτιαχναν κάτι τόσο όμορφο μαζί. Τέτοιες παρέες χαζεύω καμία φορά στις πλατείες, στις καφετέριες, στα δρομάκια. Εκείνες που όλοι είναι ισάξιοι μεταξύ τους και δεν υπάρχουν υποομάδες ούτε αρχηγοί.

Το σημερινό τραγούδι δεν είναι άλλο από το "Secret" του συγκροτήματος "The Pierces" που αποτελεί το τραγούδι των τίτλων της σειράς. Ενώ είναι ξεκάθαρο πως το τραγούδι έχει γραφτεί ειδικά για τη σειρά καθώς οι στίχοι του είναι τόσο περιγραφικοί, οι φανς ξέρουν ήδη πως αυτό δεν ισχύει. Η Ashley Benson (Hanna) το ανακάλυψε τυχαία και έτσι ήρθε κι έδεσε.

Υ.Γ1. Μη βιαστείτε να σταυρώσετε την Άλισον, αν δεν έχετε ολοκληρώσει τη σειρά. It smells like spoiler... 

Υ.Γ2. Αν δεν έχεις δει ακόμα PLL και σου αρέσουν οι σειρές, τότε τα λόγια είναι περιττά. Go for it!                 













Σχόλια